Stanje: Novo
Opširnije::
"End grain" i ravni god daske za rezanje i posluživanje. Ovo je najbolje što se može kupiti. Zbog specifičnog reza vlakna drva gledaju prema gore tj. prema reznoj površini što pridonosi da oštrina noža traje puno duže, a pucanja oštrice kod noževa s malim kutem oštrenja (gotovo svi japanski noževi) su gotovo nemoguća, jer usmjerenje vlakana kompezira pritisak noža o površinu rezne daske. Još jedna prednost ovih dasaka je tzv. "samozacijeljivanje" jer kada se nož podigne s površine daske vlakna se vrate natrag u prvobitno stanje i rez na dasci nije vidljiv ili bar ne u tolikoj mjeri kao kod svih ostalih dasaka za rezanje.
Proces izrade je kompleksan te zahtjeva uzdužno rezanje, ljepljenje te zatim poprečno rezanje i ljepljenje kako bi se dobio mozaik uzorak! Mogućnosti su neograničene te kombiniranjem razlicitih vrsta drva i dimenzija daskica možemo dobiti unikatne end grain daske za rezanje.
Daske su ljepljene vodootpornim ljepilom za drvo europske oznake D4. Nakon toga su tretirane mineralnim uljem za drvo koje se koristi za površine koje su u kontaktu sa hranom. Dovoljna su dva premaza uljem nakon cega sljedi premaz mješavinom mineralnog ulja te pčelinjeg voska (pročišćenog) u omjeru 4:1 (ulje:vosak) i s time smo dobili finalni proizvod. End grain daske za rezanje uz pravilno održavanje će vas služiti godinama.
Preporučuje se tretiranje uljem svakih nekoliko mjeseci kako nebi doslo do isušivanja i pucanja drveta.
Ne preporučuje se pranje u perilici suđa, uglavnom ručno, niti direktno izlaganje suncu

Dimenzije daske su 350x 250x 40mm (35cmx25cm x 4cm) cca plus minus par mm moguća izrada po vašoj želji materijala i veličini,

Vrste drva za izradu daskica su orah, javor, bukva, brijest, hrast, jasen, wenge, paduk, mahagoni i Itd.

Cijena već od 75kn
Koja ovisi o vrsti materijala, veličini te izrade
Joomla SEF URLs by Artio