Opširnije::
Strong Bones 250 kapsula (250 kaps)

Strong Bones sadrži idealan omjer kalcija i magnezija (2:1), jer se u tom odnosu najbolje ugrađuju i iskorištavaju u organizmu. Za prevenciju osteoporoze, opuštanje mišića, smanjenje simptoma alergija, te optimalno funkcioniranje živčanog i kardiovaskularnog sustava.

Kod prve naruđbe naših proizvoda u iznosu od najmanje 300 kn poštairna GRATIS!

Moguće naruđbe za inozemstvo ,sve informacije putem E-mail-a u oglasu.

Cijena :167 kn


Sastojci :


300 mg kalcij
150 mg magnezij


Upotreba:

1 - 3 kapsule dnevno uz obrok ili prema savjetu stručnjaka.


Kalcij je mineral koji kostima daje potrebnu čvrstoću, kosti su ujedno njegova najveća skladišta. Osim ovog vezanog kalcija, postoji i slobodni kalciji (ionizirani kalcij) koji ima brojne funkcije u organizmu: nužan je za održavanje tonusa krvnih žila, za stezanje/otpuštanje mišića i prenošenje živčanih podražaja, prijeko je potreban za izlučivanje želučanog soka te ublažava nesanicu. Uslijed nedostatnog unosa kalcija kao i uslijed prehrane u kojoj prevladavaju bjelančevine dolazi do ispiranja kalcija iz kostiju te pojava mekih kostiju (osteomalacija). Pojavljuje se i preosjetljivost živčanog sustava, grčevi mišića i poremećaji rada srca. Gubitak koštane mase u cjelini (osteoporoza) javlja se kod žena u prijelaznom razdoblju, a praćen je bolovima, izobličenjem kostura i povećanom sklonosti lomovima. Da bismo održali primjerenu gustoću kostiju i u starijoj se dobi na vrijeme treba za to pobrinuti zdravom prehranom, vježbanjem i dodacima prehrani koji sadrže kalcij, magnezij, vitamin D i aminokiselinu lizin. Preporučeni dnevni unos kalcija za odrasle osobe iznosi 800 mg, a za djecu, trudnice i dojilje 1200 mg dnevno.

Magnezij je ključ za iskorištenje kalcija i od jednake je važnosti kao i kalcij kod problema osteoporoze. Ako tijelu nedostaje magnezija, to sprečava ugradnju kalcija u kosti, te se umjesto toga potiče okoštavanje mekih tkiva. Na opći manjak magnezija najveći utjecaj ima suvremena prehrana. Na primjer, već 2-3 šalice kave dnevno ubrzavaju njegovo izlučivanje, a ubrzano se gubi i uslijed stresa. Nadopunjavanje prehrane magnezijem preporučuje se za sprečavanje srčanih oboljenja i ateroskleroze, kod visokog krvnog tlaka, dijabetesa, poremećaja spavanja i migrene, napetosti, nesanice, grčeva u mišićima te tijekom trudnoće i dojenja. Vitamin D poznat je po pozitivnoj ulozi u iskorištenju i ugradnji kalcija u kosti, ali i po svojstvu da smanjuje bolove u leđima koji su učestaliji tijekom hladnih zimskih mjeseci zbog manjka sunčevih zraka.


U terapiji alergija često se koristi kalcij jer regulira propusnost krvnih žilica te na taj način ublažava alergijsku reakciju. Zato redovito uzimajte Strong bones (kalcij s magnezijem). U organizmu oboljelih od alergije i astme često je smanjena i količina ostalih minerala, pa se uz kalcij preporuča i multi kompleks Vital ABO. Kod većine odraslih osoba oboljelih od alergije, razina Koenzima Q10 izrazito je niska. COQ 10 je jak antioksidant koji iskazuje i antihistaminsko djelovanje. Kod mnogih alergičara razina koenzima Q10 u organizmu jednaka je razini koenzima kod umirućih osoba. Vitamin C također može biti korisno pomoćno sredstvo u sprječavanju i ublažavanju astmatičnog napada, jer ovaj vitamin djeluje tako da umanjuje mogućnost razvoja spazma bronhalnih puteva. Vitamin C ima mnoge povoljne učinke na zdravlje pa tako i na ublažavanje alergijske reakcije, jer snizuje razinu histamina. Preporučujemo: C – plus,100 tableta 53 kn.
Joomla SEF URLs by Artio